Červenec 2011

Penelope Cruz

31. července 2011 v 17:41 | Bloody-obsession |  Celebrity thinspo
Penelope Cruz v devítiPenelope Cruz - Mango AdvertisingPenelope tells the December issue of VogueVogue - Penelope Cruz - February, 2002. Penelope Cruz - February, 2002Penélope CruzPenelope Cruz - Bvlgari 862 sunglassPenelope Cruz

Denise Richards

29. července 2011 v 19:59 | Bloody-obsession |  Celebrity thinspo

Christina Applegate

29. července 2011 v 19:54 | Bloody-obsession |  Celebrity thinspo
Christina Applegate Celebrity navštěvovat v roce 2011 NBC Předem akci v hotelu Hilton v New York City, NY.

Katy Perry

29. července 2011 v 19:46 | Bloody-obsession |  Celebrity thinspo

Mena Suvari

29. července 2011 v 19:37 | Bloody-obsession |  Celebrity thinspo
Mena Suvari Actress Mena Suvari attends the 'The Garden Of Eden' photocall during the 3rd Rome International Film Festival held at the Auditorium Parco della Musica on October 26, 2008 in Rome, Italy.Mena Suvari Clothes

Dnes je super den:)

29. července 2011 v 19:20 | Bloody-obsession |  Diary
Takk dneska mám překvapivě dobrý den:)Ujasnila jsem si co do budocna chci a cítím se hrozně dobře a klidně. Sice jsem dneska zase necvičila, ale s mámou jsme byly nakupovat a prošly jsme se a taky jsem asi hodinu a půl uklízela v kuchyni. K jídlu jsem měla
Snídaně: 3xmeruňky, rýžový chlebíček s cottage a čaj fit and slim
Svačina: Pomerančový mléčný nápoj, meruňka a kafe
Oběd: Brokolicová polévka
Svačina: Bílý jogurt s meruňkami a višněmi( 0.5l zelený čaj)
Večeře: Brokolicová polévka
2 l vody
Dneska mi to šlo nějak moc dobře, tak doufám, že mi to vydrží. Zítra jsem od rána v práci a už se docela těšim. Tak doufám, že se máte taky dobře a hezky papáte:)

Chilli papričky

29. července 2011 v 19:13 | Bloody-obsession |  Rady a tipy
Chilli papričky - kdo by je neznal! Důležitá součást ostrého guláše už není spíše negativní potravinou, ale podle nejnovějším poznatků zdraví prospěšné koření, pokud se ovšem užívá s mírou…

Ačkoliv je stále oblíbenější její použití za čerstva, známější je rudý pálivý prášek. Lze ho snadno dávkovat a jeho palčivá chuť se v jídle rovnoměrně rozkládá. Z čeho ale takový prášek je?

Dělá se až z 200 různých odrůd pálivých papriček. Sklízí se zelené i zralé plody, které jsou z biologického hlediska bobulemi. Někdy se také používá novější název - kayenský pepř.

Původ

Paprika pochází z Ameriky a do Evropy se dostala až v 16 či 17. století, kdy ji přivezli mořeplavci jako cenné koření. Dnes se pěstuje v subtropických a tropických oblastech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky a asi nejvíce je toto koření oblíbené v Mexiku a na Balkáně.

Léčivé účinky?

Již jsme v úvodu zmínili, že pálivé papričky mají léčivé účinky. Je tomu tak opravdu? Ano, hlavní účinnou složkou pálivých papriček je kapsaicin, barviva, silice, vitamíny B, C a karoten.

Podporují tvorbu slin a žaludečních šťáv, zlepšují trávení a povzbuzují krevní oběh. Pomoci nám může při bolestech hlavy.

Kapsaicin stimuluje tvorbu endorfinů a zlepšuje nám náladu, snižuje obsah cholesterolu v krvi, chrání proti obezitě…

Ale nepřehánějte to…

Ale nepředávkujte se! Příliš velké množství pálivých papriček vám může způsobit žaludeční nevolnost a hlavně vám to může podráždit močové ústrojí a trávicí trakt k samému jeho závěru. Ano, je pravda, že chilli pálí dvakrát.

Zajímavé žaludeční vředy

Pálivá paprička je zapovězena těm, kteří trpí žaludečními vředy, právě pro její ostrost. Ale zajímavé je, že zdravé lidi naopak před vznikem těchto vředů chrání. Celkově posiluje trávení a dokonce se říká, že kultury, zvyklé jíst ostrá jídla, mají lepší snášenlivost různých bakterií a škodičů, kteří působí trávicí problémy, nevolnosti a průjmy. Zdá se, že chilli papričky a ostrá jídla mají své opodstatnění a jsou i definfekční a údajně také posiluje žaludeční a střevní sliznice a ty jsou poté odolnější. Těžko říci, ale v každém případě se vyplatí pamatovat, že chilli papričky se také řadí mezi afrodisiaka.

Použití v kuchyni

V kuchyni je chilli součástí ostrých pokrmů, gulášů, indické, čínské, jihoamerické kuchyně. Využití najde i při nakládání zeleniny (zasyrova), přípravě ryb.

Používají se celé, mleté či ve formě pasty, omáček, v oleji či v kořenících směsích.

Zajímavé je, že se kapsaicin dobře rozpouští v tucích a tak je jídlo palčivější, pokud se smísí s nějakou olejovou nebo tukovou složkou.

Zdravá výživa - tuky

29. července 2011 v 19:11 | Bloody-obsession |  Rady a tipy
Výživa je jedním z hlavních faktorů vnějšího prostředí uplatňujících se jak při vzniku, tak v prevenci onemocnění. Výživová doporučení se postupně mění podle vědeckých poznatků, což vyvolává určitou nedůvěru jak u laiků, tak u lékařů.
Naše strava má řadu nedostatků: nadměrný energetický příjem, vysokou spotřebu tuků, nesprávnou skladbu tukové dávky, nadměrnou spotřebu cukru a soli, nedostatečný příjem vitaminu C a vlákniny.
Následující přehled Vám ukáže, jestli jíte zdravě, jaké jsou doporučené denní dávky, na co si dávat pozor, čemu se vyhýbat, co je naopak zdravé.

Tuky

CHYBY:
Vysoká spotřeba tuků patří k hlavním chybám naší stravy.
Podporuje vznik srdečně cévních nemocí, některých nádorů a vede k nadváze.

Je nutné rozlišovat dva druhy tuků:

  • Nasycené (saturované) tuky, jejichž nadměrná spotřeba vede ke zvyšování hladiny krevního cholesterolu (LDL cholesterol) - riziko onemocnění atherosklerózou.
    Zdroje nasycených tuků: převážně potraviny živočišného původu - vepřové, hovězí maso a výrobky z nich (hlavně uzeniny), mléko a mléčné produkty (máslo, šlehačka, sýry, jogurty), ale i rostlinné produkty jako kokosový a palmový olej, čokoláda.
  • Nenasycené tuky s vysokým podílem polyénových a monoénových mastných kyselin:
    optimální přísun přispívá k normální hladině LDL cholesterolu a zvyšuje hladinu HDL cholesterolu, který je považován za ochranný faktor.
    Zdroje nenasycených tuků: převážně rostlinné oleje (slunečnicový, kukuřičný, sojový, olivový),rostlinná semena (slunečnice, sezam), ryby (makrely, sardinky, tresky apod.).
OPATŘENÍ:
Základním opatřením je SNÍŽIT CELKOVOU SPOTŘEBU TUKŮ A TUKŮ NASYCENÝCH.
Část tuků nasycených (tučná masa, sýry, máslo), nahradit tuky nenasycenými, zejména rostlinnými oleji.

RADY, DOPORUČENÉ DÁVKY:

nejvýše 5 porcí denně
  • omezovat: máslo, sádlo, nebo měkké margariny - ne víc než 1 porci denně, pomazánkového másla lze použít 2 porce.
  • zařazovat: 2 - 3 porce oleje (slunečnicového apod.)
  • využívat: neslané ořechy a semena (slunečnicová, sezamová), která jsou i dobrým zdrojem rostlinných bílkovin, minerálů a některých vitaminů
maso, masné výrobky, vejce - průměrná denní spotřeba 100 g je dostatečná.
Hovězí a vepřové maso částečně nahrazovat masy bílými (drůbež, ryby - nejméně 2x v týdnu).
Uzeniny omezit na minimum. Z nabídky vybírat drůbeží a libovější uzeniny.
Do jídelníčku je vhodné zařadit nejméně 1 bezmasý den v týdnu.
Za 1 porci považujeme i 1 vejce. Počet vajec by neměl převýšit 3 až 4 kusy za týden k přímé spotřebě.

Základní doporučení lze shrnout do hesla: Pestrá strava v přiměřeném množství.


Kim Kardashian diet

29. července 2011 v 19:09 | Bloody-obsession |  Rady a tipy

Kim Kardashian's Diet and Weight Loss Secrets

November 16 at 01:12PM EST by Caitlin O'Toole
3adcf8db1073ab37c67007
Photo Credit: Humberto Carreno/Startraks
Photo: One of Kim's fave workouts? Yoga!
When it came to dropping from a size 6 to a size 2 at the beginning of 2010,Kim Kardashian had a different approach than her sisterKourtney. She followed a diet and exercise plan, but she also used the weight loss productQuickTrim, which she endorses.

Like Kourtney, Kim - who went from 124 to 109 pounds - has admitted the journey was more than a little tough. "There's nothing easy about being fit and healthy," she said. "I'd never say, 'Take this and eat whatever you want or don't work out.' That's not realistic. To look and feel my best, I watch my calories and exercise. And right now, I can honestly say I'm in the best shape of my life!"

"I have cellulite, just like almost every other woman on the planet," she added. "And just because I feel secure with my body doesn't mean I think cellulite is cute! It will always be an issue for me. So let's just say it's a work in progress!"

To work off the weight, she obviously had to make a few changes. "I finally said enough with the junk food," she revealed. "These days I prefer salads with grilled chicken or turkey burgers without the bun."
3adcfa5822139b60073013
Photo Credit: Norman Scott/Startraks
Photo: To maintain her enviable figure, Kim makes sure to exercise regularly and eat healthily. Here, the reality star grabs a smoothie post-gym sesh.
She also worked out with Jennifer Lopez's trainer Gunnar Peterson and worked out at Barry's Boot Camp up to five times a week, according toUs Weekly. On top of that, she developed a DVD series called "Fit in Your Jeans By Friday" - a "quick paced workout" that promises a "more beautiful backside in less than five days!"

And while Kim was busy slimming down, so was her sister Kourtney, who was on a mission to shed the 40 pounds she gained while pregnant with son Mason. "My sister weighs less than I do, and she just had a baby - so that's kind of fascinating to me!" Kim, 30, told UsMagazine.com in April. "She looks amazing!"

"Definitely breastfeeding helps," Kourntey told Us. "Everyone says that, but it's really true - and it's just being a busy mom."

Sister Khloé added that she wishes she could drop weight as easily as her sister. "That's all it takes, breastfeeding?" she joked. "Then someone breastfeed off of me! I don't care!"







Strečink

29. července 2011 v 19:03 | Bloody-obsession |  Cvičení
Slovo strečink pochází z anglického slova STRETCH. Pokud toto slovo zadáte do anglicko-českého slovníku, většina nalezených výrazů odpovídá tomu, co se se svaly při strečinku opravdu děje - roztažení, napětí, napínání, natažení, rozpínání ...

STREČINK je účinná metoda, která umí přirozeně a šetrně připravit svaly na zvýšenou zátěž (sport) anebo také na docela obyčejné fungování našeho těla (ranní protažení). Strečink opravdu není určen pouze pro sportovce, ale je vhodným a časově nenáročným cvičením pro každého, kdo si chce uchovat svůj pohybový aparát co nejdéle v dobrém stavu.

Pár slov k provádění strečinku

Nikdy nezačínejte strečink bez zahřátí a prokrvení svalů. Stačí kratší rozcvička, pár dřepů, rozklusání, pár lehkých výskoků, krouživé pohyby pažemi ... prostě zahřátí svalů bez zátěže. Procvičovaný sval, ale i celé tělo, by měl být maximálně uvolněný (ztuhlý a neuvolněný sval kvalitně neprotáhneme).

Samotný protahovací cvik zahajte pozvolným zaujetím výchozí polohy. Pohyb ve směru, který nám cvik ukládá, provádějte pomalým a plynulým pohybem. Nesmíte pociťovat silný tah nebo dokonce překonávat bolest! Jakmile tedy ucítíte mírné napětí v procvičovaném svalu - ještě více zpomalte nebo zastavte! Napětí bude postupně ubývat a až se pocit napětí ztratí, pokračujte o kousek dále. Nespěchejte. Postupujte velice pomalu, někdy (hlavně při prvních cvičeních) doslova po centimetrech! Cvičení by mělo trvat 20-30 sekund, pak se pomalu vraťte do výchozí polohy! Každé zvolené cvičení dle potřeby několikrát (například 3x) zopakujte!

Pokud jsme strečinkové cvičení provedli kvalitně, protažené svaly jsou připravené na zvýšenou zátěž a výkon až 90 minut po takovémto protažení. Při nesportovním záměru jsou účinky protažení patrné až 2 dny, což se projeví na zlepšené kloubní pohyblivosti a pocitu pružnosti svalů. U pravidelného cvičení (alespoň obden) pak můžeme po čase pozorovat zmenšení nebo vymizení například bolesti zad, šíje, kyčlí ...